Design Thinking - 12/02/2019

Trainer
Categorie
Algemene opleidingen
Tijd
12 februari 2019 (van 9u30 tot 16u30)
Prijs
€599

Wat is design thinking?

'Design Thinking' is niet enkel de manier waarop ontwerpers denken - veel fantastische uitvindingen in wetenschap, kunst, literatuur, muziek, business en engineering kwamen voort uit deze manier van denken.

De manier waarop ontwerpers werken, helpt ons om complexe problemen structureel te onderzoeken en op te lossen door human centered technieken op een creatieve en innovatieve manier toe te passen - in ons beroep, in ons bedrijf, in ons leven en in onze samenleving.

 

Wat ga je leren?

In deze doe-cursus leer je hoe je design thinking in je dagelijkse praktijk kan inzetten door een stukje theorie, praktische oefeningen en het aanleren van de nodige tips en tricks. Je maakt kennis met de aanpak die een design thinker volgt om noden,wensen en trends te vertalen naar nieuwe business. Je leert hoe je analytisch kan denken met een intuïtieve mindset. Door een hands-on aanpak zorgen wij ervoor dat deze aanpak en tools onmiddellijk toepasbaar zijn in je eigen werk- en leefomgeving.

 

 

Deze opleiding geven we samen met The Argonauts.  Zij verbinden mensen uit verschillende disciplines, sectoren en generaties om antwoorden te vinden op de uitdagingen van vandaag en op zoek te gaan naar hun "purpose". In deze korte film, ondek en wat meer over de opleiding en hoe het er aan toe gaat : https://www.youtube.com/watch?v=9m3x4xgEGYs  

 

Voor wie?

Voor iedereen die, naast de gekende analytische tools, een creatieve en oplossingsgerichte denkwijze wil aanleren, waarbij de gebruiker centraal staat.
Wij verwelkomen een multidisciplinaire groep van bedrijfsleiders, ondernemers, ingenieurs, R & D managers, financiële en HR-verantwoordelijken, aankopers, product managers, sales managers en marketeers. Designers zijn uiteraard ook welkom!

Belangrijkste onderdelen
Een “designer mindset” - weten hoe je design thinking in de praktijk beoefent
Problem framing: leren hoe je een probleemstelling formuleert en creatief werk mogelijk maakt
Tactieken die je kan toepassen om tot een innovatie te komen
Inzicht in het ontwikkelingsproces en de elementen waar je als design thinker aandachtig voor moet zijn
Een creativiteitstechniek om snel tot kwalitatieve ideeën te komen
Tips om effectiever te zijn doorheen de fases van ontwikkeling en innovatie

About the trainer

Tom Verbist is reeds zes jaar Industrial Designer en Service & Innovation Lead bij Achilles Design.

In die rol begeleidt hij corporates en startups om klantgerichter te innoveren:

hulp bij de juiste vragen te leren stellen, een goede' problem framing' neer te pennen en vooral creatief uit de hoek te kunnen komen.

 

Maar ook met de nodige kennis om een idee in realiteit om te zetten.  

 

Bij Achilles Design ondersteunde hij zo al tal van organisaties in projecten voor oa. Colruyt Group, Profel, Colmar, Samsonite, Elvea, en vele startups.

 

“Nieuwsgierig zijn, leren uit wat er in de omgeving speelt en vooral veel proberen” is zijn motto dat hij je graag en met een stevige dosis enthousiasme meegeeft.